Paarden Rupununi
Tips & Adviezen

Algemene informatie 

De voertaal in Guyana is Engels  met een creoolse twist.
 Tijdens onze zomertijd is het in Guyana 6 uur vroeger tijdens onze wintertijd is het 5 uur vroeger.

vaccinatie reizen

Gezondheid en veiligheid 

Er worden voor Guyana vaccinaties aanbevolen zoals DTP, hepatitus A en eventueel Gele koorts. Er bestaat een risico van malaria in bepaalde delen van het land. Georgetown en de kustgebieden zijn malaria-vrij. Voor een actueel advies kunt u de website van Thuisvaccinatie raadplegen. 
Drink alleen gezuiverd water uit flessen.  U kunt bij supermarkten, winkels en verkopers langs de weg in heel Guyana water kopen.

Veiligheid
Neem dezelfde voorzorgsmaatregelen als u zou doen in elke stad of onbekende omgeving. De meeste gebieden zijn veilig te voet overdag neem in de avonduren een taxi.

Emergency Numbers
Politie – 911, Fire – 912, Ambulance – 913

klimaat Guyana

 Klimaat en beste reistijd Guyana

De zomertemperaturen van rond de 30 °C het hele jaar door in combinatie met de verkoelende winden van de Atlantische Oceaan zorgen voor ideale reisomstandigheden. Een paraplu is handig tijdens de twee regenseizoenen. Het regenseizoen wordt ook wel groene seizoen genoemd. Deze is van mei tot begin September. In december moet u rekening houden met korte harde regenbuien.

De beste reistijd voor Guyana is van februari tot half april of van half augustus tot half november.

geld Guyana

Geldzaken

De nationale valuta is de Guyanese Dollar. Creditcards worden geacepteerd in Georgetown. 
Reist u naar het binnenland dan heeft u echt contant geld nodig. Soms is het ook mogelijk om met Amerikaanse dollars te betalen. Maar de Guyanes Dollar heeft de voorkeur.

Er zijn diverse wisselkantoren in Georgetown. De meeste wisselkantoren dagelijks geopend. 
In Georgetown is pinnen mogelijk bij het Pegasus hotel en bij de Nova Scotia bank.

Cheddi Jagan Airport

Luchthavens

De nationale luchthaven is Cheddi Jagan international Airport. De luchthaven ligt op 41 km van de hoofdstad Georgetown.
Eugene F. Correira International Airport ligt vlakbij Georgetown hiervandaan vertrekken de vluchten naar totaal 30 locaties in het land zoals Lethem, de Kaieteur falls en de airstrips in de Rupuni of het regenwoud. Vanuit Nederland is het mogelijk om met KLM via Suriname naar Guyana door te vliegen met Trans Guyana Airways. Guyana is ook goed te combineren met het Caribisch gebied vanuit Georgetown kunt u naar Barbados, Curacao en Trinidad en Tobago.