Surama Ecolodge
Surama Eco Lodge

Community toerisme

Surama Village ligt op 12 uur rijden of 1 1/2 uur vliegen van Georgetown.  Het dorp is gelegen aan de Burro Burro rivier. Zelf heb ik hier twee nachten gelogeerd en het is echt een aanrader.

De accommodatie van Surama Eco-Lodge is eenvoudig, schoon en comfortabel. De lodge ligt aan de westelijke rand van het dorp Surama. Met uitzicht op de majestueuze Pakaraima Bergen, vaak gehuld in mist.
Het personeel van de lodge bestaat uit dorpsbewoners die een deel van de week werken in de lodge en zorgen dat de bezoekers niets tekort komen. U wordt behandeld als een gast in hun huis en u kan genieten van eten wat bereid wordt door lokale dorpelingen. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in het dagelijkse dorpsleven. Er zijn vier achthoekige gast benabs (cottages) die gebouwd zijn in de traditionele gras dak Makushi stijl. Deze vier benabs omringen de gemeenschap benab. Elke benab is geschikt voor maximaal drie volwassenen en heeft een eigen badkamer met een toilet, douche en wastafel. De benab wordt gescreend-in om muggen te verminderen, er zijn ook muskietennetten. Zonne-energie levert beperkte verlichting in de kamer. Lakens en handdoeken zijn inbegrepen en worden vernieuwd om de andere dag, of op verzoek.

Het nieuwe gastengebouw ligt iets verder van de gemeenschap benab en beschikt over vier kamers, elk met een tweepersoonsbed. Zonne-energie biedt verlichting in elke kamer en de gemeenschappelijke ruimtes. Elke kamer beschikt over een douche, toilet en wastafel. Elk bed heeft een klamboe. Een gedeelde patio kijkt uit op het bos en is een perfecte plek voor een kopje koffie bij zonsopgang

Hangmatten kunnen worden opgehangen in de open bovenverdieping van de gemeenschap Benab. Gasten moeten de hangmat eens proberen voor één nacht. Het is even wennen, maar het is veel koeler dan in een gesloten kamer. Al de Makushi slapen in hangmatten! Er kan ook een klamboe geregeld worden voor over uw hangmat. U zult wakker worden met een prachtig uitzicht op de Pakaraimas en toegezongen worden door brulapen.

De gemeenschappelijke benab heeft twee niveaus. Beneden vindt u het kleine administratieve kantoor en de keuken, samen met een open eetkamer met picknick-tafels waar u kunt eten en drinken.  Boven vindt u een kado shop, een groot zonneterras en een open ruimte die wordt gebruikt voor dorpsvergaderingen en culturele optredens. Het is de perfecte plek om een koel drankje te drinken aan het eind van de dag en te kijken naar de ondergaande zon.

Wat is er te doen bij Surama Eco Lodge

Er zijn verschillende activiteiten mogelijk bij de Surama Eco Lodge zoals een dorpstour en een bezoek aan de plaatselijke school. Het is een ideaal gebied om vogels en wilde dieren te spotten. Zodra het donker wordt kan je met een gids het regenwoud om te ontdekken welke dieren er s'nachts leven. Het is ook mogelijk om wat dieper in het regenwoud jungle survival technieken te leren. Dit zijn wel meerdaagse trips waar u in hangmatten overnacht.

Carahaa Landing

Minder dan een uur lopen van de Surama Eco Lodge ligt de Borro Borro River en één van de favoriete plekken: Carahaa Landing. We hebben een aantal-gras daken gebouwen hier evenals een gloednieuwe verhoogde, open-air structuur waar u kunt koken, eten en genieten van de wilde dieren en de rivier. Het kamp is een basis voor een nachtwandelingen en kanotochten.

Er wordt hier ook veel gevist op piranhas en cat fish. Hang een hangmat onder een boom een goede nachtrust. Dit is het perfecte startpunt voor excursies naar Landing, Caronparo Landing, en de punten daarbuiten. Anders dan de stromende rivier, is er geen stromend water en geen elektriciteit in Carahaa Landing. Dit is onze gemeenschappelijke grens met Iwokrama International Centre for Conservation and Development

Stroomopwaarts van Carahaa Landing is het eerste buitenpost kamp, Rock Landing. Afhankelijk van het waterpeil, kan het één tot drie uur duren om hier te komen. Als  het water te laag is kan het nodig zijn om de kano af en toe op te tillen. De faciliteiten hier zijn vergelijkbaar met Carahaa Landing. De meeste gasten hangen een hangmat (met klamboe) op en slapen onder de sterren