Saddle Mountain Ranch
Saddle Mountain Ranch

Ervaar het leven op een werkende ranch zoals het was meer dan 100 jaar geleden

De Saddle Mountain ranch wordt gerund door het gastvrije echtpaar Tommy en Joan. De Ranch ligt diep in het zuiden van de Rupununi in de middle of nowhere. Vanaf Lethem is het ongeveer drie rijden door de savannes. Het laatste stuk moet je nog een rivier doorkruisen met de auto. Zeker met hoog water is dit een uitdaging. De ranch is vernoemd naar de nabijgelegen berg die eruit ziet als een paardenzadel. U kunt zich hier echt nog onderdompelen in het echte ranchleven. De kamers zijn eenvoudig maar schoon. De gastvrouw Joan kookt heerlijke huisgemaakte maaltijden. En als het donker wordt kunt u onder het genot van een drankje en kaarslicht de verhalen horen van de  gastheer over zijn leven op de ranch.

Wat is er te doen op de Saddle Mountain Ranch

Op de ranch vindt u geiten, kippen, paarden, kalveren en stieren en sporadisch een verdwaalde jaguar. Als u vroeg opstaat kunt u een heerlijk ritje maken op een van de paarden en genieten van het geweldige uitzicht.
Verder kunt u leren hoe u lasso moet werpen of helpen bij het brandmerken van de kalveren of het castreren van de stieren. Internet is er niet aanwezig en communicatie gaat via een satellietradio. Als u boven op de berg gaat staan heeft u soms een klein beetje bereik met uw mobiele telefoon. Dus wilt u even volledig ontsnappen aan de drukte dan is de Saddle Mountain Ranch de perfecte plek.