Karanumba Lodge
Karanambu Lodge Guyana

In de afgelopen jaren is Karanambu Lodge geworden vanwege het werk van wijlen eigenaar Diane McTurk voor het opvangen van wilde, verweesde reuzenotters en een bezoek aan deze lodge draait grotendeels om de natuur.

Gelegen in de Rupununi Wetlands op ongeveer 100 km van Lethem, varieert de omgeving van Karanambu enorm per seizoen. De accomodatie bestaat uit gastenhutten in traditionele inheemse stijl en daarbij de hoofdboerderij.

Activiteiten zijn onder meer uitstapjes naar de savannes, wandelingen door het bos en begeleide riviertochten per boot, waarbij er een goede kans is om een hoge concentratie aan vogels en dieren in het wild te zien.

Karanambu is een paradijs voor vogelaars De Lodge biedt ook uitstekende mogelijkheden om rivierotters, zwarte kaaimannen en miereneters te bekijken. Karanambu is ook de thuisbasis van Diane McTurk, natuurbeschermer en wereldberoemde expert op het gebied van reuzenotters. Diane Mc Turk is helaas een aantal jaar geleden overleden maar haar werk wordt voortgezet door haar medewerkers.