Iwokram River Lodge
Iwokrama River Lodge

and Research Center 

Aan de oevers van de Essequibo-rivier in het hart van Guyana ligt het bekroonde Iwokrama River Lodge and Research Center. Dit juweeltje van ecotoerisme is omgeven door een uitgestrekt tropisch regenwoud dat in 1989 aan de internationale gemeenschap werd geschonken om de inzet van Guyana om klimaatverandering te bestrijden aan te tonen en om te laten zien hoe tropische bossen kunnen worden gebruikt om duurzame economische voordelen te bieden. De Lodge bestaat uit gastenverblijf, een volledig uitgeruste keuken, restaurant, bar, twee winkels en een aanlegsteiger.

Er zijn acht prachtig gelegen hutten met uitzicht op de rivier, die allemaal ruim en prachtig zijn ontworpen, uitgerust met ventilatoren, een badkamer, 24 uur per dag elektriciteit op zonne-energie en een veranda met hangmatten. De hutten zijn voor twee personen, maar indien nodig is er ruimte voor een derde bed. Geniet vanaf uw veranda van de ondergaande zon, luister naar de lokale vogels en andere dieren in het wild of ontspan gewoon in uw hangmat. 

Wat is er te doen bij Iwokrama River Lodge 

Vanaf de lodge kunt u een bezoek brengen aan Turtle Mountain. Eerst gaat u met de boot stroomafwaarts en daarna wandelt u naar de 300 meter hoge berg.  Maak met zonsopgang een boottocht naar Indian House Island en vraag aan uw gids om de vlinders en de slangen te zien. Wandelaars kunnen de Prince Charles Nature trail lopen. Dit is een wandeling van 800 meter door het regenwoud en gaat aansluitend over in het 400 meter lange Cock-of-the-Rock-pad. Op dit pad maakt u een grote kans om de beroemde  Guianan Cock-of-the-Rock te spotten. Verder kunt u natuurlijk met een gids op pad om vogels, jaguars of de zwarte kaaiman te spotten.