Caiman House Guyana
Caiman house

Caiman house is gelegen in Yupukari in de Noord Rupununi

 

De Caiman house ligt in Yupukari. De lodge heeft 4 slaapkamers met eigen badkamers en een woonkamer speciaal voor de gasten.
De gebouwen en de meubels van de Caiman house zijn handgemaakt door de bewoners van Yupukari.

Net als bij de andere lodges in de Rupununi zijn de maaltijden inbegrepen. Ze maken gebruik van de beste koks in het dorp om heerlijke Guyanese specialiteiten zoals de lokale delicatessen ‘peper pot.’

In de Caiman house field station  zit een onderzoekscentrum wat zich bezig houdt met onderzoek naar het behouden en meten van de zwarte kaaimanpopulatie in dit deel van Guyana. Sinds een paar jaar  hebben ze ook een project voor de gevlekte amazone rivier schildpad.
Er zijn hier ook mogelijkheden voor studenten om stage te lopen.                     

Wat is er allemaal te doen in Yupukari en bij de Caiman house

De naam van het resort zegt het al er wordt hier onderzoek gedaan naar de zwarte kaaiman.
Gasten mogen mee met de onderzoekers. Ze observeren vanuit een aparte boot maar mogen wel helpen. De kaaiman wordt gewogen, gemeten, gemerkt en weer losgelaten. En natuurlijk zijn er kaaimannen nesten dit is afhankelijk in welk seizoen u in de Caiman house verblijft.

Creatures of the Night

Een nachtelijk tour over de Rupununi rivier waar u verschillende diersoorten kunt ontdekken.  Deze dieren kunt u tegen komen de zwarte kaaiman, gebrilde kaaiman, legueanen, kikkers, arawana, piranha, vleermuizen en nog veel meer.

El Dorado

Een ochtend zoektocht met een landrover naar de reuze miereneter , gravende uilen en de vele termietenheuvels. 

Awarikru

Een begeleide tocht in een kano, door overstroomde bos in het regenseizoen (mei-september) of in het droge seizoen, door middel van lokale meren op zoek naar wilde dieren.

Village wandelingen & rondleidingen

Er is genoeg te verkennen in het dorp, met inbegrip van een bezoek aan de bewoners die zich bezighouden met de dagelijkse activiteiten. Leer om cassave brood te maken, katoen spinnen en weven en stenen maken van rivierklei.

Vissen

En natuurlijk vissen wat de dorpelingen graag doen. Want ze wonen in een van de meest uiteenlopende vishabitats op aarde. Ze kunnen je leren te vissen met lokale methoden.