Receptie Atta rainforrest Lodge
Atta Rainforrest Lodge

De Atta Rainforest Lodge ligt op ongeveer 500 meter van de Iwokrama Canopy Walkway.  Het lodge terrein is volledig omringd door tropisch regenwoud . Het hoofdgebouw is halfopen met uitzicht over de tuinen en het regenwoud aan alle kanten. Dit gebouw huisvest de bar, eethoek en keuken. De maaltijden worden vers bereid en zijn meestal lokale delicatessen.

De Atta Rainforest Lodge biedt in totaal acht aparte eenvoudige kamers met eigen badkamer. Leuk detail van de badkamer is dat er geen dak op zit dus tijdens het douchen kan je genieten van het uitzicht op het regenwoud. Het water wordt verwarmd door de zon. Dus als je geluk hebt heb je warm water.

                 

De gidsen van de Atta Rainforest begeleiden u naar de Iwokrama Canopy Walk.Er zijn drie platforms die zich 30 meter boven het regenwoud bevinden. Hier kunt vogels spotten of genieten van de rust en het uitzicht.

Het is ook mogelijk om wandelingen door de omgeving te maken. Bent u een boomliefhebber ? Veel bomen zijn gemarkeerd met bordjes waarop uitleg staat. De nachtwandelingen met de gids zijn een aanrader u ziet dan veel verschillende vogelsoorten, insecten en als u geluk heeft misschien wel jaguars of de fantastische Guianian Cock-of-the-rock (Rupicola rupicola).

De Atta Rainforest Lodge ligt 300 km ten zuiden van Georgetown en 130 km ten noorden van Lethem en de Braziliaanse grens. Het is mogelijk om met de auto of een mini bus naar de lodge te reizen. Hou bij regenachtig weer rekening met een lange reisduur want de weg wordt dan erg slecht.

Een overnachting in de Atta Rainforest Logde is $ 180 per persoon per nacht en is inclusief toegang tot het Iwokrama Canopy Walkway, de diensten van een getrainde gids, accommodatie, en 3 maaltijden.