Fort Island Guyana
Bezienswaardigheden

Vanuit en in de hoofdstad Georgetown kan je diverse eendaagse of meerdaagse excursies doen

Georgetown culturele centrum van Guyana

Georgetown is de hoofdstad van Guyana. Hier bevinden zich monumenten, museums, hotels en veel historische gebouwen. Bezoek de St. George kathedraal of de Stabroek of Bourda markt. Of beklim de vuurtoren en maak een wandeling door de Botanische tuinen en maak kennis met de wilde zeekoeien.
Main Street Avenue is een cultureel overblijfsel hier vindt u de Bank of Guyana, het Walter Roth Museum, de nationale bibliotheek maar ook restaurants en uitgaansgelegenheden.

Sinds 2016 is het mogelijk om met Provotique Walking tours twee wandelingen te maken door Georgetown. De ene is de Mainstreet Walking tour waarbij u de historische gebouwen van Georgetown bezoekt en bij de andere tour bezoekt u de Botanische tuin en de Indenpendence Arch het Nationale monument van Guyana. Een aanrader voor de lunch is Oasis Paradiso.

De Kaieteur watervallen

De meest bekende excursie is wel die naar de Kaieteur watervallen.De Kaieteur waterval is één van de mooiste watervallen en ook de grootste single-drop waterval van de wereld. U vertrekt vanaf Eugene F. Correira International Airport met een klein vliegtuig naar de waterval en krijgt daar een rondleiding met een gids die alles verteld over de waterval maar ook over de flora en fauna bij de waterval. Het Kaieteur national park is 638 vierkante kilometer.  Rondom de watervallen kunt u de kleine zeldzame gouden kikker (de golden rocket frog) vinden of de grootste Bromelia’s van de wereld. En als u geluk heeft komt u ook een nest tegen van de Guyana Cock-of-the Rock. Alleen de vlucht over het regenwoud is al een geweldige ervaring. Hou er rekening mee dat de excursie niet dagelijks gaat er is wel vaak een minimum aantal deelnemers nodig.  Deze excursie kan via meerdere touroperators geboekt worden.

Vanuit het vliegtuigje kan je al schitterende foto's maken van de waterval

vliegtuigje naar Kaieteur Falls

Met dit formaat vliegtuigjes vlieg je vanuit Georgetown naar de Kaieteur Fals

Kaieteur falls Guyana

De Kaieteur Falls zijn echt een must visit als je in Guyana bent

Bezoek Fort Island in de Essequibo rivier

Op Fort Island vindt u een stukje Nederlandse geschiedenis. U vindt hier Fort Zeelandia . Het kleine fort, dat werd gebouwd tijdens de Nederlandse bezetting van de regio, is 15 meter lang en 20 meter breed. Er is een centraal gedeelte omgeven door hoge muren met in de hoeken lage torens. Buiten het centrale gedeelte is er nog een lagere muur die het fort omsluit. De vestingmuur langs de rivierkant is echter volledig ingestort. Fort Zeelandia werd gebouwd in 1743 en behoort tot de oudste bouwwerken van Guyana.
Het eiland is te bezoeken door een tour te boeken bij een lokaal excursiebureau of u kunt met de auto naar Parika gaan en daar een boot huren om naar het eiland te gaan.