Welkom in Guyana

Guyana is het enige land in Zuid Amerika waar Engels wordt gesproken. Het is gelegen tussen Suriname, Brazilië en Venezuela. Guyana is een paradijs voor natuurliefhebbers, avonturiers, en Eco-toeristen. Het land bestaat voor ongeveer 80% uit regenwoud.guyana landkaart

Het land is een geweldige mix van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. De naam Guyana is een Indiaans woord wat  “Land van vele wateren” betekend.  . Het land is ook bekend als ‘het land van de reuzen’, omdat je hier veel grote diersoorten kan vinden, waaronder de zwarte kaaiman, de reuze miereneter, de grote rivier otter , de Zwarte Piranha, de Anaconda, de Jaguar en de Bullet Ant.

Guyana heeft veel te bieden zoals savannes, ongerepte regenwouden, bergen , rivieren, watervallen, overvloedige wild, talrijke soorten flora en fauna, spectaculaire vogels en vooral de gastvrijheid van de Guyanese mensen.

Guyana is verdeeld in drie provincies   Essequibo, Demerara en Berbice. In Guyana wonen ongeveer 750.000 mensen waaronder Indianen, Afrikanen, Portugezen, Chinezen en Britten.

Je vindt hier meer dan 300 grote watervallen en stroomversnellingen en bijna 1500 rivieren. De meeste toeristen zie slechts twee van deze Falls – de adembenemende Kaieteur en de veel kleinere Orinduik Falls. Er zijn ook veel watervallen verstopt in het regenwoud waar bijna nooit iemand komt.

verstopte waterval Oriniduik waterval Kaieteur waterval

De hoofdstad is Georgetown. Hier wonen de meeste mensen.

Er zijn twee regenseizoenen mei – juni en half november – half januari in deze tijd is het moeilijk om met de auto van Georgetown naar Lethem te reizen doordat
de wegen dan nog slechter zijn dan normaal.

• Nationale bloem: Victoria Amazonica Lily, ’s werelds grootste waterlelie
• Nationale dier: Jaguar
• Nationale Motto: Eén volk, één natie, één lot