Inspiratie

Guyana is een geweldige bestemming voor mensen die van de natuur houden, vogels willen spotten en die van Eco toerisme houden.

Het toerisme in Guyana staat nog in de kinderschoenen. De infrastructuur is slecht. Dus laat u goed voorlichten als u naar Guyana op vakantie wil.

Het is niet makkelijk om een reis naar het regenwoud of de Rupununi op eigen houtje te gaan ondernemen. Het kan wel maar het is zeer oncomfortabel.
U kunt met de kleine minivans vanaf Georgetown naar Lethem reizen. Een goedkope erg lange reis en onderweg overnacht u in een hangmatkamp langs de weg.

Wilt u één van de resorts bezoeken dan moet u altijd nog een eind lopen van de doorgaande weg om bij de resorts te komen.

De weg van Linden naar Lethem is zoals u op de foto hieronder ziet. En halverwege moet u met een veerpont  de Essequibo rivier over . Deze pont gaat 1x
in het uur en u moet van tevoren in Georgetown of Lethem een  kaartje kopen. Dus wilt u zelf deze reis maken dan adviseer ik u om een goede 4 x 4 te huren.
Ook moet u zorgen dat u genoeg eten en drinken bij u heeft voor het geval u met pech komt te staan. Halverwege zit er een benzinepomp, rustplaats en restaurant.

Weg van Linden naar Lethem  DSCN0456 Kurupukari crossing Guyana

De beste manier om te reizen is een vlucht vanuit Georgetown naar de airstrips van Annai of Surama.
U kunt ook naar Lethem vliegen en van daaruit transport regelen naar één van de resorts.
Wilt u alles geregeld hebben boek dan een georganiseerde reis dan zijn alle transfers inclusief.

Voor de resorts adviseer ik om van te voren te reserveren. De meeste lodges hebben maximaal 8 á 10 kamers.
Bij de meeste lodges kunt u kiezen uit diverse pakketten.  Er zijn geen winkels of restaurants in de buurt dus
eten en drinken is bij de meeste resorts inbegrepen in de prijs. Ook zijn er vaak 2 excursies per dag inbegrepen
zoals een ochtendwandeling of een wandeling of tour in de namiddag. Dan zijn de meeste dieren te zien.

Op onderstaand kaartje zie je waar de resorts gelegen zijn.

resorts in the Rupununi

De Rupununi is een regio en een rivier in het zuidelijke deel van Guyana. Het gebied staat bekend om zijn grote biodiversiteit en stammen die verspreid over de savanne leven.  Een groot deel van deze grote onbewoonde gebieden kan worden omschreven als intact. De stammen die hier wonen zijn allemaal Engels sprekend in combinatie met hun inheemse taal.

Shell Beach ligt vlakbij  de grens met Venezuela in regio 1. Het gebied ligt afgelegen en is ontoegankelijk en er zijn delen van de kustlijn wat een beschermd broedgebied is voor de zeeschildpadden. Hier kunt u Leatherback schildpadden, karetschildpad, groene schildpad en Olive Ridley schildpad vinden in de periode van januari tot juli.