Bezienswaardigheden

Vanuit en in de hoofdstad Georgetown kunt u diverse eendaagse of meerdaagse excursies doen.

Wandeltours door Georgetown

Sinds begin 2016 is het mogelijk om met Provotique Walking tours twee wandelingen te maken door Georgetown.
De ene is de Mainstreet Walking tour waarbij u de historische gebouwen van Georgetown bezoekt en de bij de andere tour bezoek je
de Botanische tuin en de Indenpendence Arch het Nationale monument van Guyana.
Meer weten over de tours kijk dan op http://www.provotiquewalkingtours.com/

Bezoek Fort Island in de Essequibo rivier

Op Fort Island vindt u een stukje Nederlandse geschiedenis. U vindt hier Fort Zeelandia . Het kleine fort, dat werd gebouwd tijdens de Nederlandse bezetting van de regio, is 15 meter lang en 20 meter breed. Er is een centraal gedeelte omgeven door hoge muren met in de hoeken lage torens. Buiten het centrale gedeelte is er nog een lagere muur die het fort omsluit. De vestingmuur langs de rivierkant is echter volledig ingestort. Fort Zeelandia werd gebouwd in 1743 en behoort tot de oudste bouwwerken van Guyana.
Het eiland is te bezoeken door een tour te boeken bij een lokaal excursiebureau of u kunt met de auto naar Parika gaan en daar een boot huren om naar het eiland te gaan.

Fort Island Guyana  Fort Zeelandia Fort Zeelandia fort Zeelandia

De Kaieteur watervallen

Bij een bezoek aan Guyana mag een excursie naar de Kaieteur waterval niet ontbreken. De Kaieteur waterval is één van de mooiste watervallen van de wereld.
Je vertrek vanaf Eugene F. Correira International Airport met een klein vliegtuig naar de waterval en krijgt daar een rondleiding met een gids die alles verteld over de waterval maar ook over de flora en fauna bij de waterval. Rondom de watervallen kan je de kleine zeldzame gouden kikker vinden of de grootste Bromelia’s van de wereld. En als je geluk hebt kom je ook een nest tegen van de Guyana Cock-of-the Rock.
Alleen de vlucht over het regenwoud is al een geweldige ervaring. Hou er rekening mee dat de excursie niet dagelijks gaat er is wel vaak een minimum aantal deelnemers nodig.

vliegtuig Kaieteur  Kaieteur falls

Het is ook mogelijk om de Kaiteur watervallen en de Oriniduik waterval te combineren. De Oriniduik waterval is bekend om zijn terrassen en is ideaal om te badderen in één van de natuurlijke jacuzzi’s.